Oranje boven: Nederlandse alcoholvrije toppers

Alcoholvrije dranken uit Nederland

We speuren de hele wereld af om de beste alcoholvrije dranken aan te kunnen bieden, maar natuurlijk hebben we ook een aantal toppers in ons assortiment van eigen bodem. Nieuwsgierig naar het verhaal achter deze top alcoholvrije merken en een leuk feitje over elk?

Paulies Ginger

Paulies Ginger is een verhaal over passie, gezondheid en liefde, allemaalGember drank van Paulies samengebracht in het hart van Haarlem door Paul en zijn geliefde Yvonne. Toen Yvonne besloot alcohol achter zich te laten, zette Paul zijn culinaire vaardigheden in om het allerbeste alcoholvrije drankje voor haar te maken. Na veel experimenteren met slowjuicen en blenden ontstond de ultieme gemberdrank Dit werd het begin van Paulies Ginger.

Het assortiment van Paulies Ginger bestaat uit heerlijke gembershots (Paulies Ginger Original) en kurkumashots (Paulies Ginger Kurkuma), bereid met 100% biologische ingrediënten zoals gember, kurkuma en citroen. Deze shots zijn beschikbaar in zowel gezoete als ongezoete (RAW) varianten, waardoor je ze puur kunt drinken, kunt mengen met thee of (bruis)water, of ze kunt gebruiken als basis voor feestelijke mocktails​.

Een leuk weetje over Paulies Ginger is dat Paul en Yvonne het product met veel passie persoonlijk op de markt in Haarlem brengen. Zo krijgt iedereen de kans om te genieten van deze unieke gemberjuice en wordt een gezond leven op een smaakvolle manier gepromoot​.

Sapinca

Heb je al gehoord van Sapinca, hét magische drankje dat de zintuigen prikkelt met zijn unieke smaken en aroma's? Ontstaan uit de creatieve geest van Diederick Evers. Met een moeder als bekende chef en eigenaar van een kookschool, was Diederick al van jongs af aan vertrouwd met de kunst van smaak en creatie. Zijn reizen naar verre oorden brachten hem in contact met exotische smaken en ingrediënten, van Afrika tot Latijns-Amerika​.Elixir van Sapinca

Het verhaal van Sapinca begon toen tijdens kookworkshops de vraag rees naar een "alcoholvrij" alternatief dat niet alleen gezond en krachtig was, maar ook perfect zou samengaan met culinaire gerechten. Diederick, gedreven door zijn kennis en ervaring, nam deze uitdaging aan. Hij koos gember als basis en voegde daar bijzondere wortels aan toe zoals ashwagandha, maca, yacon en tapioca, bekend om hun krachtige smaak en medicinale eigenschappen sinds de tijd van de Inca's​.

Sapinca is meer dan een drankje; het is een ode aan de natuur en zijn verborgen schatten. Elk ingrediënt draagt bij aan de unieke smaak en maakt de bereidingswijze bijzonder complex, wat resulteert in een smaakexplosie die moeilijk te omschrijven is. Het assortiment, waaronder de Organic Root Elixir en Organic Fruit Elixir, biedt een scala aan mogelijkheden: van een puur shotje tot een deel van unieke mocktails

Een leuk feitje: de naam 'Sapinca' is een samenvoeging van 'sap', refererend aan sap, en 'Inca', geïnspireerd door de Sapa Inca, de goddelijke keizer van het Inca-rijk. 

Wilder Land

Ken je Wilder Land al? Dit is niet zomaar een merk; het is een beweging die de natuur terug in onze handen en op onze borden brengt. Het begon allemaal metKombucha van Wilder Land een droom: de Nederlandse natuur herstellen en tegelijkertijd onze smaakpapillen verwennen. Stel je voor: velden vol inheemse gewassen, waar bijen en vlinders vrij rondfladderen en waar elke plant bijdraagt aan een rijkere, gezondere aarde. Dit is de visie van Wilder Land, waar ze samenwerken met boeren, smaakmakers en liefhebbers van lekker eten om Nederland strook voor strook te verwilderen​.

En het assortiment? Dat is om je vingers bij af te likken! Van sprankelende ijsthee en botanische siropen tot wilder meergranen pasta's en granola, elk product van Wilder Land is een feestje voor je smaakpapillen en een cadeau voor de natuur​. Neem bijvoorbeeld Wilder Land Holy Smokey part ll de rokerige kombucha op basis van de gerookte (on)kruidenthee blend: Holy Smokey

Wilder Land's inzet voor de natuur is zo inspirerend dat hun klanten en samenwerkingspartners samen een enorme impact maken. Met elk kopje thee, elk bord pasta of elk glas siroop draag je bij aan een gezondere, biodiverse aarde. Het is niet alleen genieten van de rijke smaken, maar ook weten dat elke slok of hap bijdraagt aan een groter goed.

Vinada 

Het verhaal van VINADA begint bij Jessica van Spaendonck - van der Kist, eenAlcoholvrije bubbel van Vinada Nederlandse onderneemster, moeder van twee, en gepassioneerd over het bijdragen aan de sociale acceptatie van alcoholvrije wijnen. Jessica's droom om een alcoholvrij alternatief voor wijn te creëren, werd werkelijkheid in 2018, nadat gezondheidsredenen haar ervan weerhielden alcohol te drinken. Deze persoonlijke behoefte aan een kwalitatief hoogstaand, alcoholvrij alternatief leidde haar naar Spanje, op zoek naar de perfecte druiven voor VINADA's bruisende wijnen​.De selectie van VINADA bestaat uit bruisende wijnen, premium Franse Chardonnay, en wijnen uit de La Mancha wijnregio in Spanje.

In haar korte bestaan heeft VINADA® al meer dan 20 awards gewonnen en is het merk verkrijgbaar in 32 landen. Jessica's visie om een wereld te creëren waarin men vraagt "Wat drink je vanavond?" in plaats van "Waarom drink je niet vanavond?" resoneert duidelijk met velen wereldwijd​.