Veelgestelde vragen

 • Bezorging

  Hoe snel wordt mijn bestelling bezorgd?

  Bij World of Nix doen we ons best om jouw bestelling binnen 48 uur te bezorgen via PostNL. Wij geven op maandag t/m vrijdag pakketen mee aan PostNL. 
  Gedurende vakantieperioden en nationale vrije dagen kunnen verzendtijden vertraagd zijn.
  De kosten van transport binnen Nederland worden bij afrekening berekend. Wanneer jouw order is aangemeld bij PostNL ontvang je een track&trace code om de zending te kunnen volgen.

 • Locaties

  Waar zijn de slijterijen van World of Nix

  Onze dranken zijn te koop in onze slijterijen in Haarlem, Amsterdam en Tilburg én online te bestellen. 

  • Amsterdam, Eerste Boomdwarsstraat 63, hoek Westerstraat,
  • Haarlem, Grote Houtstraat 110,
  • Tilburg, Pieter Vreedeplein 149,
  • Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 117
 • Bestelling ophalen

  Waar haal ik mijn bestelling op

  Je bestelling kun je ophalen bij ons distributiecentrum, Plesostraat 12J in Amsterdam (Sloterdijk). De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00-5.00 uur.

  Mocht je de bestelling op willen halen in één van onze slijterijen?  Geef dan bij de online bestelling in de notities aan waar je de bestelde dranken wilt ophalen. Dit mogelijk in de slijterijen in Amsterdam, Haarlem of Tilburg én bij ons distributiecentrum aan de Plesostraat 12J in Amsterdam. Wij zetten de dranken dan voor je klaar. Als de de dranken in een slijterij beschikbaar zijn is dit binnen een paar uur en anders vaak binnen 24 uur geregeld. Eventueel in rekening gebrachte verzendkosten worden teruggestort.

 • Proeven

  Kan ik de dranken eerst proeven?

  World of Nix  is dé specialist in alcoholvrije producten en wij geloven dat proeven de beste manier is om te begrijpen hoe goed alcoholvrije dranken tegenwoordig zijn. Door de dranken te proeven kun je zelf bepalen wat jij lekker vindt. Er is namelijk niets zo persoonlijk als smaak. In onze slijterijen ben je altijd van harte welkom om de dranken te komen proeven. We helpen je daar natuurlijk ook graag met ons deskundig advies.  

 • Alcoholvrij

  Is alles alcoholvrij?

  Wist je dat in heel veel dagelijkse producten een klein beetje alcohol zit? 
  In Nederland vallen producten met een percentage van minder dan 0.5% alcohol, niet onder de alcoholwet. Daarnaast mag er volgens de warenwet door natuurlijke gisting maximaal 0.5% alcohol in producten zitten. Zo zit er in een rijpe banaan, in brood of in een glas fruitsap ook een klein beetje alcohol. Dit komt dus door de natuurlijke gisting die in producten en in jouw eigen lichaam voorkomt. Een half procent alcohol is zo minimaal dat de aanwezigheid niet registreert in je bloed. Een aanduiding als alcoholvrij, alkoholfrei of alcoholfree betekent dat er dus tot 0.5% alcohol in zou kunnen zitten. 
  Wij geven bij onze producten zo duidelijk mogelijk aan wat het alcoholpercentage is. Op onze website kun je gebruik maken van de 0.0% zoekfilter. Kom je shoppen in onze slijterijen en wil je 0.0%? Geef dit dan aan bij het proeven of bij de aankoop en we zullen je op de juiste producten wijzen.

 • Suiker

  Zit er veel suiker/calorieën in alcoholvrije dranken?

  In alcoholvrije dranken zitten veel minder calorieën dan een drank met alcohol. Voor bieren is dit vaak 50% minder en voor wijnen 70-80% minder. Voor alcoholvrije spirits verschilt het veel, maar bijvoorbeeld een alcoholvrije gin of rum is vaak helemaal vrij van suikers/calorieën! Om 1 gram alcohol aan te maken is ongeveer 1,7 gram suiker nodig. Dit zijn daarom ook veel van de calorieën die in dranken met alcohol zitten. Omdat de alcohol ontbreekt in alcoholvrije dranken, ontbreken dus ook deze calorieën. Soms wordt er voor de smaak of het mondgevoel in alcoholvrije wijn een beetje suiker of geconcentreerd sap toegevoegd. Zelfs met deze paar gram suiker zitten er nog steeds 70-80% minder calorieën in alcoholvrije wijnen. Wil je precies weten wat er in je drank zit? Op onze website vind je bij ieder product onder details alle voedingswaarden per product of raadpleeg anders het etiket.

 • Verzendkosten

  Wat zijn de verzendkosten?

  Verzending is gratis als je voor €49,98 of meer aankoopt. Onder dit bedrag vragen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 4,95 voor Nederlandse bestellingen. 

 • Problemen bij bestelling of levering

  Er is iets misgegaan met mijn bestelling/levering/betaling. Wie kan mij helpen?

  Als er iets misgaat tijdens de bestelling, betaling of levering van jouw producten neem dan even contact met ons op via hello@worldofnix.com. We zullen je dan zo snel en zo goed mogelijk helpen.

 • Status van je bestelling

  Hoe volg ik mijn bestelling?

  Wanneer de order is aangemeld bij PostNL ontvang je een track&trace code in jouw mailbox. Hiermee kun je jouw bestelling volgen. Je kunt de status van jouw bestelling dus eenvoudig checken via de verzendbevestiging die je per email ontvangt. 

 • Zwanger

  Zijn de producten geschikt voor zwangere vrouwen?

  De meeste producten die wij verkopen zijn geschikt voor tijdens een zwangerschap. Er zijn echter ook dranken waar producten in verwerkt zijn waarbij gebruik wordt afgeraden als je zwanger bent (bijv.CBD, ginseng, ashwagandha of valeriaan) of dranken die tot 0.5% alcohol bevatten. Wij proberen dit zo goed mogelijk aan te geven bij de product omschrijvingen, maar aarzel niet en geef het aan in onze slijterijen. We kunnen dan samen op zoek gaan naar een geschikt product voor jou. Bij twijfel raden wij aan om altijd jouw arts te raadplegen. 

 • Ruilen en retouren

  Hoe kan ik iets ruilen of retourneren?

  Voor informatie over ruilen en retouren verwijzen wij graag naar ons retourbeleid

 • Openingstijden

  Wat zijn de openingstijden?

  Zie hier voor actuele openingstijden.