Alle dranken zijn alcoholvrij bij World of Nix in Zuid: ‘Het is hier net een snoepwinkel’

De alcoholvrije slijterij in de Pijp, World of NIX

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bij de alcoholvrije slijterij World of Nix – nu ook in De Pijp – ontdek je door te proeven en vergelijken hoe lekker alcoholvrij kan zijn. ‘Mensen staan vaak versteld.’

Eigenaar Wim Boekema (43) hoort in zijn alcoholvrije slijterij veel persoonlijke verhalen van kopers. “Een man vertelde mij dat hij zijn vader van de drank af heeft gekregen door hem een goed alcoholvrij alternatief voor te schotelen. Zo help je indirect een hele familie. Dat is echt mega cool.”

Boekema en zijn compagnon Frederike de Groot (44) drinken beiden sinds de oprichting van World of Nix geen druppel meer. “De smaak van alcohol is zo overheersend,” vindt Boekema. Hij vergelijkt het stoppen met alcohol met het stoppen van suiker toevoegen aan je thee. “Stap voor stap minder je. Tot je er helemaal vanaf bent. Als je daarna een thee met suiker drinkt, denk je: wat is dit voor zoete meuk.”

Boekema, voorheen werkzaam in de sales, zocht als vader van drie en sportliefhebber naar een manier om fris op te staan op zaterdagochtend. Hij ervoer die behoefte ook binnen zijn eigen kring. Dus verzamelde hij de beste alcoholvrije dranken op de markt en verkocht ze online. Nu, een paar jaar later, tovert hij samen met De Groot een oud uitzendbureau op de Ferdinand Bolstraat om tot hun vierde vestiging van World of Nix.

“Mensen staan vaak versteld als ze hier binnenstappen, omdat ze niet op de hoogte zijn van de hoeveelheid alcoholvrije keuzes die er tegenwoordig zijn. Het is hier net een snoepwinkel.” Ieder drankje op een avond is te vervangen. Van een non-alcoholisch biertje (vanaf €1,50) of bubbeltje (€9,99) om mee te beginnen, tot een alcoholvrije Amaretto (€24,99) om mee af te sluiten.

World of Nix
Ferdinand Bolstraat 117, Zuid.

Mobiele bar
Er is een alcoholvrije cocktailbar die je kunt inhuren voor feesten en partijen.

World of Nix
World of Nix heette voorheen Nix en Nix. De 3 andere vestigingen zijn in de Jordaan, Haarlem en Tilburg.

Winterse favoriet
Het drankje van Gnista in de smaak Barreled Oak, met warme kruiden en specerijen, drink je in plaats van whisky ’s avonds op de bank.