NIX & NIX gaat verder als World of Nix

NIX & NIX gaat verder als World of Nix - World of NIX

AMSTERDAM – Alcoholvrije slijterij NIX & NIX gaat per 1 november verder onder de nieuwe naam World of Nix. Dit past in de nieuwe ambities en positionering die komen met de nieuwe investeerder, het impactfonds Goeie Grutten. Deze zal de groei van het twee jaar oude bedrijf verder ondersteunen.

De slijterij, met nu drie winkels, een webshop en een B2B-assortiment non-alcoholische dranken, gaat van start om een groter publiek te bereiken. “Het geloof vanuit de bestaande investeerders, die ook nu weer hun commitment hebben getoond, heeft ons enorm geholpen om de eerste fase goed door te komen en het bedrijf neer te zetten,” aldus oprichter Wim Boekema. “De geweldige feedback van onze klanten is het bewijs dat we een behoefte vervullen. Blijven genieten zonder de schadelijke effecten van alcohol en onderdeel zijn van een mooi diner of feest. Smaak, beleving en bewuste levensstijl gaan echt samen. Of dat nu doordeweeks is of dat je helemaal stopt: gedragsverandering begint met een goed alternatief. We zijn enorm blij dat de bestaande en nieuwe investeerders hier ook in geloven en we verder kunnen bouwen.”

“World of Nix past heel goed binnen ons fonds met impact focus”, zegt Kee Koopmans, investment director bij Goeie Grutten. “Het bieden van een leuk en lekker alternatief maakt het voor mensen gemakkelijker te minderen met alcoholinname als ze dat willen. De negatieve gevolgen van alcoholgebruik worden steeds duidelijker, zowel voor de persoonlijke gezondheid, alsook voor de maatschappij. Alcohol is echter zozeer onderdeel van het sociale leven en wordt geassocieerd met gezelligheid. Het assortiment van World of Nix biedt goede, feestelijke alternatieven en maakt de gezonde keuze om minder te drinken, gemakkelijker.”