Cabernet Sauvignon

De alcoholvrije rode wijn Cognato Red
Cabernet Sauvignon is een wereldwijd gerespecteerde rode druivensoort, beroemd om zijn diepe kleur, hoge tanninegehalte en aroma's van zwarte bes, tomatenblad, donkere specerijen en cederhout. Afhankelijk van de regio en wijnmaakmethoden kan Cabernet Sauvignon variëren van weelderig en fruitig tot hartig en rokerig. Het is een druif die goed past bij rijke, gegrilde vleesgerechten en gerechten met veel smaak vanwege zijn rijke smaak en hoge tanninegehalte. Cabernet Sauvignon wijnen zijn bekend om hun vermogen om goed te verouderen, waarbij ze in de loop van de tijd een rijkere textuur en complexere smaken ontwikkelen​​.

De Cognato Red, een Zuid-Afrikaanse wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon druif, weerspiegelt de veelzijdigheid van deze druif door het bieden van een mooie tanninestructuur met een vleugje van de rokerigheid die kenmerkend is voor een authentieke braai. Deze wijn belichaamt de krachtige structuur en finesse die Cabernet Sauvignon wijnen kunnen bieden, en biedt een unieke expressie van de Zuid-Afrikaanse terroir​​.

De combinatie van de klassieke kenmerken van Cabernet Sauvignon met de unieke Zuid-Afrikaanse wijnmaakstijl resulteert in de Cognato Red, die een interessante vergelijking vormt met traditionele Cabernet Sauvignon wijnen uit andere delen van de wereld. Dit illustreert hoe lokale invloeden en wijnmaaktechnieken de expressie van een druivensoort kunnen beïnvloeden, terwijl de inherente kwaliteiten van de druif behouden blijven.