Pinot Gris

De alcoholvrije witte wijn, Pinot Gris van Giesen
Pinot Gris is een druivensoort die van nature een grote diversiteit aan wijnstijlen kan voortbrengen, afhankelijk van de regio waar het wordt geteeld en de wijnmaaktechnieken die worden gebruikt. Als een mutatie van Pinot Noir, vertoont de Pinot Gris-druif vaak een unieke roze tot grijze schil. Het is bekend dat de druif volle wijnen produceert met rijke aroma's van rijpe fruitsoorten zoals appel, peer, en soms tropische vruchten, evenals florale noten. In koelere klimaten neigt Pinot Gris naar een meer minerale en strakke stijl, terwijl het in warmere regio's rijkere en soms zelfs licht zoete wijnen kan voortbrengen​​.

De Giesen 0% Pinot Gris uit Nieuw-Zeeland is een voorbeeld van hoe moderne technologieën de essentie van traditionele wijnstijlen kunnen vangen in een alcoholvrije variant. Gemaakt van premium volle Pinot Gris, gebruikt Giesen een geavanceerde spinning cone technologie om eerst de aroma's en vervolgens de alcohol zachtjes te verwijderen, terwijl de karakteristieke geur behouden blijft. Het resultaat is een aromatisch expressieve, frisse en verfrissende alcoholvrije wijn die de traditionele kenmerken van Pinot Gris behoudt, met delicate florale noten, witte bloemen, lychee en rode appel op de neus, en smaken van appel en peer met een vleugje muskaatdruif op het palet​​​​.

Deze benadering biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid om te genieten van de karakteristieke smaken van Pinot Gris zonder de effecten van alcohol, waardoor het een uitstekende keuze is voor uiteenlopende gelegenheden, van een diner thuis tot een avond uit met vrienden of familie. Bovendien, met slechts 23 calorieën per 125ml portie, biedt Giesen 0% Pinot Gris een gezonder alternatief voor traditionele wijnen, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid voor diegenen die bewust zijn van hun calorie-inname​​.