Riesling

De alcoholvrije witte wijn, Riesling van Apel Weingut
Riesling is een van de meest aromatische druivensoorten, bekend om zijn veelzijdigheid en het vermogen om wijnen te produceren die variëren van droog tot zeer zoet. De druif wordt vooral geassocieerd met Duitse wijnen, maar wordt ook wereldwijd geteeld. Kenmerkende smaken van Riesling omvatten fruitige noten zoals abrikoos, nectarine en appel, evenals florale en soms minerale ondertonen. Rieslings staan bekend om hun hoge zuurgraad, wat kan bijdragen aan hun verfrissende karakter. Afhankelijk van de regio en de stijl van wijnmaken kunnen Rieslings ook unieke aroma's ontwikkelen, zoals honing, petroleum en gember​​.

Weingut Apel, gelegen in de Mosel wijnregio van Duitsland, is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het wijngoed is vooral bekend om zijn kwaliteitswijnen, gemaakt met grote aandacht voor detail in elke stap van het wijnmaakproces. Weingut Apel produceert onder andere Riesling, die bekend staat om zijn kwaliteit en karakteristieke eigenschappen. Hun wijnen zijn uniek dankzij de perfecte combinatie van bodem, microklimaat, druivensoorten en terrein​​.

De Weingut Apel Einmal Ohne Riesling is een frisse en loepzuivere Duitse Riesling met een heel klein zoetje​​. Dit toont aan hoe Weingut Apel de traditionele kenmerken van de Riesling-druif weet te vangen in hun wijnen, met behoud van de natuurlijke frisheid en fruitigheid die Riesling zo geliefd maakt.

Door deze eigenschappen samen te voegen, biedt Weingut Apel's Riesling een authentieke smaakervaring die de rijke traditie en moderne wijnmaaktechnieken van het wijngoed weerspiegelt. Dit maakt hun Riesling een uitstekende keuze voor liefhebbers van Duitse witte wijnen die op zoek zijn naar kwaliteit en karakter in hun glas.