Sauvignon Blanc

De alcoholvrije witte wijn Sauvignon Blanc van Giesen

Sauvignon Blanc is een druivensoort die bekend staat om zijn "frisse, elegante en frisse" smaken, vooral wanneer deze licht gekoeld geserveerd wordt. Deze wijn is goed te combineren met vis of kaas, zoals chèvre, en is zelfs een van de weinige wijnen die goed samengaan met sushi. Sauvignon Blanc wordt over het algemeen jong gedronken en profiteert niet bijzonder van veroudering; na verloop van tijd kunnen varietale Sauvignon Blancs vegetale aroma's ontwikkelen die doen denken aan erwten en asperges​.

De druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk, uit de regio's Bordeaux en Loirevallei, maar is tegenwoordig in veel wijnregio's over de hele wereld te vinden, zoals in Californië, Australië, Chili en Zuid-Afrika. De wijn varieert van droog tot zoet en van Bordeaux, inclusief eikengerijpte voorbeelden uit Pessac-Léognan en Graves, evenals sommige wijnen uit de Loirevallei van Pouilly-Fumé en Sancerre zijn enkele van de weinige voorbeelden van Sauvignon Blancs met verouderingspotentieel​.

De Giesen 0% Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw-Zeeland, behoudt de kenmerkende frisse en levendige smaken van een traditionele Sauvignon Blanc, maar dan zonder de alcohol. Deze wijn wordt geproduceerd door eerst een premium volle Sauvignon Blanc te maken en vervolgens, met behulp van geavanceerde technologie, voorzichtig de aroma's en vervolgens de alcohol te verwijderen. De delicate aroma's worden opgevangen en weer met de wijn gecombineerd om de kenmerkende geur te behouden. Het eindresultaat is een droge, verfrissende stijl van niet-alcoholische wijn met weinig calorieën​​.

In vergelijking met traditionele Sauvignon Blancs biedt Giesen 0% een innovatieve benadering voor liefhebbers van Sauvignon Blanc die op zoek zijn naar een alcoholvrij alternatief zonder in te boeten aan smaak of kwaliteit, precies een van de alcoholvrije wijnen waar World of NIX naar op zoek is. Deze benadering weerspiegelt de veelzijdigheid en aanpasbaarheid van de Sauvignon Blanc-druif, die afhankelijk van de regio en productiemethoden verschillende unieke smaakprofielen kan uitdrukken.