De Eerste Alcoholvrije Wijnkaart van Europa

Ron Gastrobar gaat voor NIX!

Het toonaangevende restaurant Ron Gastrobar (met Michelin ster) van Ron Blaauw, start als eerste in Nederland met een alcoholvrije kaart. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er een aantal alternatieven op, stuk voor stuk bijzondere dranken vol complexe smaken om de gerechten te complementeren. World of NIX, de enige alcoholvrije slijterij van Nederland, werd ingeschakeld voor de expertise en levert eveneens de dranken aan het restaurant.

 

Een primeur: volledige (wijn)kaart zonder alcohol

Het succes van een aantal alcoholvrije alternatieven (zoals de ALT Rosé) op de kaart van Ron Gastrobar en de huidige flex-drinkers trend, maakten de weg vrij voor een serieuzere aanpak. Ron Gastrobar introduceert daarom een eigen en volledige wijnkaart zonder alcohol en heeft daarmee een primeur in Nederland.

 

Twintig alternatieven, samengesteld met de sommelier

World of NIX, expert in Nederland op het gebied van alcoholvrije dranken, werkte voor deze kaart nauw samen met sommelier Jacob van Benthem van Ron Gastrobar. Na verschillende proefsessies selecteerden ze twintig alternatieven zonder alcohol. Hier staan rode, witte en rose wijnen tussen evenals de alternatieven. Deze selectie is te vinden achter dit bericht.

 

‘We zien beiden de trend en vraag naar kwalitatieve en smaakvolle alcoholvrije dranken vanuit de consument toenemen. Tot nu is er in veel horeca beperkte keus. Fantastisch dat we gezamenlijk deze wijnkaart hebben samengesteld en dat Ron Blaauw dit zo als volwaardige categorie omarmt.’ Frederike de Groot, directie World of NIX

 

‘Steeds meer gasten maken een bewuste keuze om geen alcohol te drinken. Om dan een hele lijst met lekkere alternatieven te kunnen aanbieden is super. Als kenner van dranken blijf ik me verbazen over de ontwikkeling in smaak van deze categorie.’ Ron Blaauw, eigenaar Ron Gastrobar

 

Training

Naast expertise in het samenstellen van de kaart denkt World of NIX mee met de benamingen. Het bedienend personeel wordt komende weken getraind in de kennis over en verkoop van de alcoholvrije wijnen en alternatieven.

 

De trend

Meer en meer mensen kiezen voor minder alcohol. Een bewuste keuze, bijvoorbeeld om gezonder te leven of gewoon een helder hoofd te houden. De tijd dat de flexi-drinker kon kiezen uit thee of water is gelukkig voorbij sinds World of NIX de deuren opende. World of NIX zoekt de lekkerste alternatieven en stelde zo een breed assortiment samen, waar kwaliteit voorop staat.

 

Vanaf 9 oktober kan er besteld worden van de alcoholvrije kaart.

 

Packshot alcoholvrije prosecco van Saboritz Spumante Genieten van de zomer met alcoholvrije prosecco van Saboritz Spumante

BESTSELLER