Algemene voorwaarden

World of NIX- Algemene Voorwaarden 

Welkom bij World of NIX! 

Bij World of Nix hopen we dat je met heel veel plezier bij ons winkelt. Wij proberen jouw winkelervaring zo makkelijk mogelijk te laten verlopen en daarom hebben wij enkele voorwaarden ("Voorwaarden") die van toepassing zijn op jouw bestelling.

Let op, deze Voorwaarden zijn van toepassing op consumenten. Indien je geen consument bent, maar wel geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens. 

1. Ontmoet World of NIX 

World of NIX is een in Nederland opgerichte besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Je kunt de volledige collectie vinden in onze webshop.

De volledige contactgegevens van World of NIX zijn als volgt:

World of NIX 
Naritaweg 12
1043BZ Amsterdam
E-mail: hello@worldofnix.com
KvK-nummer: 82495521
BTW-nummer: 862492737B01

  2. Aanbod en overeenkomst

  1. Wanneer je online via de webshop of in de winkel een artikel koopt van World of NIX, ga je een overeenkomst aan met World of NIX. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op al jouw online bestellingen en aankopen.
  2. Wij zorgen ervoor dat deze Voorwaarden gemakkelijk toegankelijk zijn op het moment dat je bestelt en op elk moment daarna. Je kunt de dan geldende en meest recente versie van de Voorwaarden via onze website lezen, herlezen of downloaden.
  3. Om te voorkomen dat er na jouw bestelling een onjuiste levering plaatsvindt, verzoeken wij je ons de juiste informatie en contactgegevens te verstrekken. Wij bewaren jouw informatie veilig en verwerken jouw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacy beleid.
  4. Een overeenkomst die voortvloeit uit een aanbod dat een kennelijke vergissing en/of fout bevat, zoals een ongewoon lage prijs, is niet bindend voor World of NIX. Neem contact op met World of NIX indien je twijfelt aan de geldigheid van een aanbieding.

  3. Prijs en betaling

  1. De prijs in de webshop is de totale prijs inclusief BTW. De verzendkosten worden, indien van toepassing, apart vermeld.
  2. U kunt jouw bestelling betalen via één van de betaalmethoden die beschikbaar zijn in de webshop van World of NIX.
  3. Indien het afleveradres buiten Nederland ligt, kunnen extra kosten van toepassing zijn. Het is mogelijk dat het land in kwestie extra heffingen in rekening brengt, zoals invoerbelasting. World of NIX heeft geen invloed of controle op dergelijke heffingen en kan je daarom geen nadere informatie verstrekken. Eventuele invoerrechten en belastingen zijn uitsluitend jouw verantwoordelijkheid als klant en moeten mogelijk worden betaald op het moment van levering. Deze extra kosten zijn voor jouw eigen rekening. Je dient zelf te controleren of de bestelde artikelen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd naar het betreffende land en wat de kosten zijn, voordat je een dergelijke bestelling plaatst.
  4. De World of NIX cadeaubonnen kunnen in de webshop gebruikt worden.

  4. Levering

  1. World of NIX streeft ernaar jouw bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te verwerken en te laten leveren. Wij dragen er zorg voor dat de producten accuraat worden verzonden. Mocht je onverhoopt onvolledige of beschadigde producten ontvangen, laat het ons dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de producten weten en wij zorgen voor de rest.
  2. Bestellingen worden verzonden naar het door jou opgegeven afleveradres en via de door jou gekozen wijze van levering. Voor de verzendkosten naar jouw land verwijzen we je naar de Veelgestelde Vragen op onze website.
  3. In het geval dat er een verkeerd adres wordt opgegeven, zijn de kosten voor het zoekgeraakte product voor jouw eigen rekening.

  5. Kwaliteit, wettelijke garantie & klachten

  1. World of NIX streeft ernaar om producten zo volledig en nauwkeurig mogelijk op haar website weer te geven. De aard van de aangeboden producten kan leiden tot verschillen (zoals smaak en label of verpakkingsverschillen) tussen de weergave van producten op de website en het aan je geleverde product. Lijkt het product anders dan verwacht? Samen met de bedenktijd van 14 dagen bieden wij je een retourtermijn van 21 dagen.
  2. Als je jouw klacht met ons hebt besproken, maar je wilt jouw klacht bij een andere instantie indienen, kun je contact opnemen met de Geschillencommissie via het Europese platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR platform):  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

  6. Herroepingsrecht

  1. Op grond van de wet heb je een termijn van 14 dagen na ontvangst van het product, om jouw overeenkomst met World of NIX te herroepen, zonder opgaaf van reden
  2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dien je ons op de hoogte te stellen van jouw beslissing om de overeenkomst te herroepen door ons een ondubbelzinnige verklaring te sturen (bijvoorbeeld een brief die per post, fax of e-mail wordt verstuurd).  Het is ook mogelijk om de overeenkomst gedeeltelijk te herroepen. Om de deadline van de herroepingstermijn te halen is het voldoende dat jouw mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht doet voor het verstrijken van de herroepingstermijn via bovenstaande ondubbelzinnige verklaring.
  3. Het herroepingsrecht geldt niet voor verzegelde goederen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retourzending en waarvan de verzegeling na levering verbroken is.
  4. Na beëindiging van de overeenkomst dien je het product zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 21 dagen na ontvangst van alle producten in jouw bestelling, te retourneren naar het adres van World of NIX zoals vermeld in de instructies die u via e-mail ontvangt.
  5. World of NIX kan geen geopende producten retour nemen. Zorg ervoor dat de originele verpakking onbeschadigd en ongeopend is bij het retourneren. Voor producten die onvolledig of beschadigd zijn, waarbij de labels verwijderd zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal World of NIX deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale bedrag dat aan je wordt terugbetaald. Alleen World of NIX is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
  6. World of Nix zal het betaalde bedrag, exclusief verzendkosten, binnen 30 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke annulering betalen wij alleen de kosten van het geretourneerde product terug. Wij betalen je terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt gedaan.
  7. Retourkosten worden momenteel niet vergoed.

  7. Retourbeleid

  1. We willen dat je de beste winkelervaring bij ons hebt en daarom hebben we een retourbeleid van 21 dagen. Je kunt een retour aanmelden door een bericht te sturen naar returns@worldofnix.com.
  2. Stuur na goedkeuring, het product zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 21 dagen na ontvangst van alle producten in jouw bestelling, terug naar het adres van zoals vermeld bovenaan deze pagina.
  3. Zorg ervoor dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Bij producten die onvolledig, beschadigd of open zijn of die andere slijtageverschijnselen vertonen zal World of NIX deze waardevermindering in mindering moeten brengen op het totale terug te betalen bedrag. Alleen World of NIX is gerechtigd de waardevermindering te bepalen.
  4. Het retourbeleid is niet voorzien voor goederen die ook zijn uitgesloten van het herroepingsrecht, zoals verzegelde goederen die niet geschikt zijn voor retournering om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en die na levering niet zijn verzegeld.
  5. World of NIX zal het betaalde bedrag, binnen 30 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke retourzending, vergoeden wij alleen de kosten van het geretourneerde product.
  8. Intellectueel eigendom
  1. World of NIX bezit alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot het merk, de producten en de website met inbegrip van alle promotiematerialen zoals video's en fotografie zo deze niet al in eigendom zijn van derden.

  9. Wijzigingen

  1. Wijzigingen in deze Voorwaarden worden op de website gepubliceerd. Je wordt geadviseerd deze Voorwaarden zorgvuldig te lezen wanneer je bij ons bestelt. Deze Voorwaarden werden voor het laatst gewijzigd op 10 mei 2021.

  10. Toepasselijk recht

  1. Op deze Voorwaarden en op de overeenkomst tussen je en World of NIX is Nederlands recht van toepassing. In geval van een conflict beslist de Rechtbank Haarlem over de zaak; onverminderd jouw rechten als consument die je hebt volgens het land waar je woonachtig bent.