6 founder questions Dry January - Giesen

Man en een vrouw genieten van een strandwandeling met een Giesen Merlot alcoholvrije wijn

We spraken met Theo, Alex en Marcel, de founders van het merk Giesen over hun bedrijf en Dry January. 

  1.  "Kunt u het verhaal delen van hoe uw bedrijf is begonnen? Wat wakkerde uw passie voor non-alcoholische dranken aan?"
   Theo, Alex en Marcel Giesen waren de drie zonen van een steenhouwer en waren van plan om het familiebedrijf in Duitsland voort te zetten. Echter, in 1981, tijdens hun wereldreis en omdat het hen aan thuis deed denken, kochten de Giesen broers land en plantten Theo en Alex een wijngaard net buiten Christchurch, op dat moment de meest zuidelijke wijngaard ter wereld. Jongere broer Marcel ging naar een wijnmakersschool in Europa en voegde zich vier jaar later bij Theo en Alex op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland om wijn te maken van hun wijngaard. Vanaf hun eerste jaargang in 1984 hebben de drie Giesen broers ernaar gestreefd om geweldige wijnen te creëren. En terwijl hun bedrijf de afgelopen vier decennia is gegroeid, zijn ze trouw gebleven aan hun visie, het maken van wijnen waar mensen graag van drinken. Vanaf die eerste jaargang maakte Giesen Marlborough Sauvignon Blanc en het was meteen een hit. Nog steeds in familiebezit van de Giesen broers, is Giesen Wines een leider geworden in de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie. Exporterend naar meer dan 40 landen, staan we bekend om onze innovatie, dynamiek en consumentgerichte benadering. Ons diverse wijnportfolio bedient alle gelegenheden, variërend van ultra-premium fijne wijnen tot non-alcoholische alternatieven. In 2020 begonnen we aan onze NOLO reis, met de productie en lancering van 's werelds eerste alcoholvrije Marlborough Sauvignon Blanc onder ons Giesen 0% merk. Rekening houdend met de wereldwijde verschuiving van consumenten naar gezondheid en welzijn, wat ook matiging en bewuste consumptie van alcohol omvat, begonnen we aan onze No- en Low-alcohol reis. Destijds waren we bezig met een bedrijfsbrede fitnessuitdaging, die onder meer een maand geen alcohol drinken inhield. Dit werd een grote motivatie voor ons wijnmaakteam om te beginnen met experimenteren hoe een premium, caloriearme, alcoholvrije wijn kon smaken. We begonnen met Sauvignon Blanc, wetende dat de unieke, intense aroma en concentratie die gepaard gaan met Marlborough Sauvignon Blanc zou zorgen voor een non-alcoholische (NA) wijn die trouw blijft aan de stijl... en dat klopte. We hebben nu zes wijnen, allemaal hoog gewaardeerd, onder ons Giesen 0% assortiment dat we de afgelopen jaren hebben gelanceerd: Sparkling Brut (recent uitgebracht), Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Rosé en Merlot. Ons doel is om NA wijnen te creëren die geschikt zijn voor alle gelegenheden. De Sparkling Brut is pas een paar maanden op de markt en nu al zeer succesvol en populair bij zowel handel als consumenten. We hebben ook Ara Zero non-alcoholische (NA) Sauvignon Blanc en Rosé gelanceerd onder ons Ara merk, die de unieke kenmerken van de Marlborough regio vertegenwoordigen en gecertificeerd vegan zijn door de Vegetarian Society Ltd, UK.

  2. "Wat is de grote droom en missie achter uw merk? Hoe komen deze tot uiting in uw producten en bedrijfscultuur?"
   Onze grote droom en missie voor ons non-alcoholische wijnportfolio is om wereldleider te zijn in deze categorie. We zijn al het #1 premium non-alcoholische merk in de VS, Nieuw-Zeeland en een van de top 3 merken in Australië en we stoppen daar niet! Bij Giesen geven we prioriteit aan en zijn we trots op onze mensgerichte cultuur, innovatie en onze toewijding aan duurzaamheid. We zijn continu in ontwikkeling om relevant te blijven voor wereldwijde consumenten. Ons diverse portfolio van wijnen, inclusief NOLO-opties, bedient de evoluerende voorkeuren van bewuste consumenten. We zijn toegewijd aan boeiende marketingcampagnes en blijven onze aanpak verfijnen om ons doelpubliek effectief te bereiken. Met onze focus op het zijn van een zeer innovatieve, dynamische en consumentgerichte wijnmakerij, is het onze onophoudelijke streven om producten te leveren die wijnconsumenten echt willen, terwijl we de hoogste kwaliteitsnormen handhaven over ons gehele assortiment, inclusief full-strength, mid-strength en zero-alcohol wijnen.

  3. "Wat gelooft u dat uw non-alcoholische dranken onderscheidt van andere opties op de markt?"
   Toen we onze Giesen 0% Sauvignon Blanc lanceerden, kregen we een overweldigend positieve reactie van consumenten over de smaak en kwaliteit van onze NA wijn. Kort nadat we de categorie waren binnengekomen, gaf dit ons het vertrouwen om onze eigen spinning cone-technologie aan te schaffen om onze alcoholvrije wijnen te produceren, waarmee we de eerste Nieuw-Zeelandse wijnmakerij werden die dit deed. Deze geavanceerde technologie distilleert voorzichtig het aroma en de alcohol bij lage temperaturen, waardoor de kwaliteiten van de wijn behouden blijven die consumenten verwachten. We hebben een specialistisch kelderteam dat 24/7 uitsluitend werkt aan de productie van onze non-alcoholische wijnen. Als gevolg hiervan hebben we onszelf gevestigd als wereldleiders in het vervaardigen van premium kwaliteit non-alcoholische wijnen. Wat onze non-alcoholische wijnen echt onderscheidt, is de nauwgezette aandacht die we besteden om ervoor te zorgen dat ze caloriearm en suikerarm zijn. We beginnen met een full-strength basiswijn, gebruikmakend van premium Nieuw-Zeelandse druiven die zorgvuldig zijn geselecteerd door ons wijnmaakteam tijdens de oogst, om de productie van hoogwaardige, smakelijke, caloriearme, non-alcoholische wijnen te garanderen.

  4. "Heeft u een persoonlijke favoriet in uw assortiment? Welke en waarom is deze een must-try?"
   Ik geniet van al onze 0% wijnen, en voor verschillende gelegenheden - Ik genoot van onze recent uitgebrachte Giesen 0% Sparkling Brut tijdens de kerst- en nieuwjaarsviering, 0% Merlot op doordeweekse winteravonden, onze 0% Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling en Rosé wijnen tijdens de sociale zomermaanden. Maar als ik er een moest kiezen (het is alsof je me vraagt mijn favoriete kind te kiezen! lol) zou het onze Giesen 0% Riesling zijn. Het is de dichtstbijzijnde versie van zijn full-strength tegenhanger van onze populaire Giesen Estate Riesling, die de #1 verkopende Riesling in Nieuw-Zeeland is. Het palet is licht, levendig en verfrissend, met pittige limoen, rijpe mandarijn en heerlijke zoetheid in evenwicht gebracht door frisse zuurheid, het beste gecombineerd met verse fruitsalade of citrus ceviche met avocado. Het fruit wordt verkregen uit Marlborough en Waipara, waarbij Marlborough de citrus smaak brengt en Waipara de bloemige tonen.

  5. "Heeft u leuke tips of advies voor mensen die Dry January doen en op zoek zijn naar smakelijke non-alcoholische opties?"
   In Nieuw-Zeeland is onze equivalent van 'Dry January' 'Dry July'. Ik heb hier nu meerdere keren aan deelgenomen, vooral omdat we nu zo'n uitgebreid assortiment van kwalitatieve 0% wijnen hebben! Ten eerste, verspreid het woord dat je meedoet aan Dry January. Hoe meer vrienden en familie het weten, hoe minder waarschijnlijk je in de verleiding komt. Moedig ook je vrienden en familie aan om zich bij je aan te sluiten tijdens je nuchtere maand - veiligheid in aantallen, en misschien zelfs een beetje competitie tussen jullie allemaal om je te helpen droog te blijven gedurende de maand. Schud je routine op en verwen jezelf. In plaats van naar een bar te gaan om vrienden te ontmoeten, ontmoet elkaar misschien in de sportschool of ga samen wandelen. Het is een geweldige kans om nieuwe dingen te proberen - kook een nieuwe keuken, probeer een nieuwe hobby, maak 0% cocktails. We hebben enkele geweldige Giesen 0% recepten als je op zoek bent naar inspiratie. Belangrijkst is, wees voorbereid. Zorg ervoor dat je goed bevoorraad bent met je favoriete NA-drankjes, als je deze bij de hand hebt, zorgt dat ervoor dat je je niet buitengesloten voelt wanneer sociale gelegenheden zich voordoen. Wat we door onze marketingcampagnes hebben gevonden, is dat wanneer mensen ervoor kiezen om geen alcohol te drinken om welke reden dan ook, ze toch sociaal willen zijn en willen genieten van de smaak van wijn... alleen zonder de alcohol. We hebben enkele geweldige tips voor een droge periode hier.

  6. "Wat is er binnenkort nieuw? Zijn er spannende dingen op komst voor uw merk?"
   Er is altijd iets spannends op komst voor ons bij Giesen! We zijn constant aan het evolueren en innoveren op basis van consumentenvoorkeuren. We hebben verschillende nieuwe producten in de pijplijn - Giesen 0% Nieuw-Zeelandse Chardonnay, Pinot Noir en we kijken ook naar premium NA rode wijn.