6 founder questions Dry January - Acala

genieten van een Acala Spritz Style op de scooter
We spraken met Martynas Žemavičius, de founder van het merk Acala over zijn bedrijf en Dry January. 

 1. "Kunt u het verhaal delen van hoe uw bedrijf is begonnen? Wat wakkerde uw passie voor non-alcoholische dranken aan?"
  Na twee decennia in de sector van fijne wijnen in Londen, ontvingen mijn vrouw en ik het spannende nieuws van haar zwangerschap. Plotseling nam onze voorliefde voor het genieten van fijne wijnen en champagnes een achterbank, waardoor we verlangden naar een assortiment dat niet alleen goed gepresenteerd was, maar ook doordrenkt was met een gezonde en stijlvolle aantrekkingskracht, vergelijkbaar met hoogwaardige wijnen. Nadat we in 2015 de markt uitgebreid hadden verkend en niets hadden gevonden dat echt resoneerde met onze smaakpapillen, bood het leven ons een fantastische kans om een drankje te creëren dat aan onze eigen voorkeuren voldoet.

 2. "Wat is de grote droom en missie die uw merk aandrijven? Hoe komen deze tot uiting in uw producten en bedrijfscultuur?"
  De missie van Acala is om mensen wereldwijd, in verschillende stadia van hun leven, die ervoor kiezen om geen fijne wijn te consumeren, te voorzien van premium non-alcoholische alternatieven. Deze alternatieven zijn ontworpen om zowel qua uiterlijk als smaak op fijne wijnen te lijken. Het bereiken van dit doel vereist dat ons hele team een mentaliteit van premium producten aanneemt, een onwankelbare aandacht voor detail heeft en een oprechte liefde voor gastronomie koestert. Samen streven we ernaar de ervaring van verfijnde non-alcoholische dranken opnieuw te definiëren, gericht op degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen zonder concessies te doen aan smaak of kwaliteit.

 3. "Wat gelooft u dat uw non-alcoholische dranken onderscheidt van andere op de markt?"
  Bij Acala creëren we een onderscheidend beeld, naadloos overgaand van de stille luxe van ons wijnassortiment naar de levendige, moderne kunstzinnigheid van onze cocktailaanbiedingen. Wat ons echter echt onderscheidt, is de verfijnde smaak die de verfijning van fijne wijnen en klassieke cocktails weerspiegelt. Opmerkelijk is dat onze creaties niet alleen een zintuiglijk genot zijn, maar ook opvallen omdat ze 100% natuurlijk, biologisch en inherent gezond zijn. We zijn er trots op een ongeëvenaarde ervaring te bieden die luxe, creativiteit en een toewijding aan welzijn naadloos combineert.

 4. "Heeft u een persoonlijke favoriet in uw assortiment van producten? Welke en waarom is deze een must-try?"
  Mijn persoonlijke favoriet is de Rode Wijnstijl, geïnspireerd door de voortreffelijke rode wijnen van de Bourgondische regio, in het bijzonder het dorp Vosne Romanee. Dit gebied, bekend om het produceren van 's werelds meest elegante en verfijnde wijnen van Pinot Noir-druiven, diende als inspiratie voor Acala Rood. Onze creatie, die deze stijl weerspiegelt, valt op als de meest ingewikkelde, met een mix van 17 verschillende ingrediënten en gedeeltelijke rijping in een verscheidenheid aan wijn- en whiskyvaten. Om mijn vrouw blij te maken, is er altijd minstens één fles Acala Rood bij ons thuis ;)

 5. "Heeft u leuke tips of advies voor mensen die Dry January doen en op zoek zijn naar smakelijke non-alcoholische opties?"
  Acala dranken worden gemaakt met dezelfde stijl, zuurgraad en zoetheid als droge wijnen, waardoor ze perfect passen bij een verscheidenheid aan gerechten. Probeer de Rosé eens met gegrilde garnalen of sashimi. De Witte gaat goed samen met romige paddenstoelenrisotto, fish & chips of gerijpte harde kaas. Ondertussen steelt de Rode de show met eend, blauwe kaas of vegetarische wokgerechten. Het is een culinair avontuur zonder de kater! Proost op heerlijke combinaties!

 6. "Wat staat er op de planning? Zijn er spannende ontwikkelingen in het verschiet voor uw merk?"
  Hopelijk zullen onze Nederlandse vrienden binnenkort kunnen genieten van onze nieuwste creatie, de "Mimosa-stijl", die al de harten van Acala-fans in sommige landen heeft veroverd. Vanaf de allereerste slok is het een glimlach-opwekkende verrukking die ronduit onweerstaanbaar is. Of het nu op zichzelf wordt genoten voor een verfrissende traktatie of gecombineerd met een luie zondagse ontbijt van zalm en avocadotoast, een glas Mimosa zal zeker uw zondag naar nieuwe hoogten tillen. Maak je klaar voor een uitbarsting van heerlijkheid die je niet zult kunnen weerstaan!