Thee

Thee

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Meer dan 5000 jaar geleden werd thee ontdekt in China. Alle thee komt van dezelfde plant: de camellia sinensis. Het verschil in smaak komt door toevoegingen, omgeving en bewerking. Sparkling Tea en Kombucha zijn twee originele dranken gebaseerd op thee. Super om te pairen bij een mooie maaltijd of borrel.

Sparkling tea wordt meestal gemaakt door koude thee te carboniseren. Daardoor krijgt het een natuurlijke en lichte bubbel. Sparkling tea is ideaal als pairing met een gerecht door het unieke en onderscheidende karakter. Zo wordt de Saicho Hojicha gepaard met umami gerechten bij Rijks.

Kombucha is een gefermenteerde thee die al eeuwenlang wordt gedronken, vooral in Aziatische culturen. Het wordt gemaakt door gesuikerde thee te fermenteren met behulp van bacteriën en gisten, SCOBY genoemd. Hierdoor krijgt kombucha zijn karakteristieke bruisende en lichtzure smaak. De kombucha van Wilder Land wordt met onkruiden en bloemen gemaakt. Heerlijk en funky van Nederlandse bodem.